Vissza a hírekhez
Újdonságok

A vírus miatti félelem a mobiltornyok felgyújtásához vezetett Nagy-Britanniában

Az 5G technológiának a koronavírus járvány terjedésére gyakorolt hatásáról szóló pletykák Nagy-Britannia távközlési hálózatát komoly veszélybe hozza. Az ország több részén, szinte egyszerre gyulladtak ki az 5G-s tornyok. Ezek az esetek azon összeesküvés-elméletekkel lehetnek összefüggésben, amelyek szerint az 5G káros hatással van az immunrendszerre. Ezen kívül a távközlési mérnökök is kapnak fenyegetéseket, vádolva őket, hogy kockára teszik az emberek életét azzal, hogy az 5G infrastruktúra létrehozásában vesznek részt.

A show-t szervezők személye ugyan még nem ismert, de ez utóbbiak még abban sem teljesen voltak tájékozottak, hogy mely tornyokat gyújtották fel: legtöbb közöttük csak az LTE lefedést biztosító állványzatok voltak. A gyújtogatók nem csak a mobilhálózati mérnökökre csaptak le, hanem a vezetékes szélessávú szolgáltató vállalkozások is hasonló fenyegetéseket kaptak.

Ezek a támadások az érdekelt cégek tisztviselőitől és vezetőitől magyarázatot követeltek. Az NHS England képviseletében Steven Pauis „nagyon fel volt háborodva” ezeken a támadásokon, bizonygatva, hogy a távbeszélő hálózatoknak nagy jelentősége van a mentőszolgálatok és az egészségügyi dolgozók munkájában.  A Vodafone UK legfőbb vezetője, Nick Jeffy erről az incidensről, mint nemzetbiztonsági veszélyről tett említést.

Egyelőre nem világos, hogy a kormány mit kezd ezekkel a tiltakozásokkal, de azt a legnagyobb határozottsággal leszögezhetjük, hogy az 5G körüli elméletek mindenféle tudományos megalapozottság nélküliek. A koronavírussal fertőzöttek számának növekedése semmilyen összefüggésben sincs az ország 5G-s lefedettségű körzeteivel. Pl. Iránban, ahol egyáltalán nincs ilyen hálózat, a vírusfertőzöttek részaránya sokkal magasabb. Elmondható, hogy a mobiltornyok elleni támadásokat nem más, mint a félelem okozza.

Kommentek:
Érdekesnek találhatja a következőket