Vissza a hírekhez
Lifehack

„Az KOMPaaS-nak köszönhetően nem kell többé papírra kiirkálni a telefon híváslistájából a nem fogadott hívásokat” – interjú Szóláth Norberttel, a StyleBar tulajdonosával

„Általánostól teljesen eltérő szalont hozzak létre”

– Először is mesélj nekem kérlek, mit érdemes rólatok tudni? Csak azok kedvéért, akik még nem hallottak a StyleBar-ról…

Hat éve nyitottuk meg a StyleBar-t, ahol hatan dolgozunk. Az volt a célom, hogy egy általánostól teljesen eltérő szalont hozzak létre Magyarországon. Olyat, ahová, ha belép egy vendég, azt mondja, ilyet még soha életében nem látott.

– És ezt hogyan sikerült megvalósítani?

Az üzlet kialakítása előtt azon gondolkodtam, mi az, amire ma egy embernek szüksége van. Akkoriban a közösségi terek trendi és új dolognak számítottak. Ezt a teret, vagyis „élményt” próbáltam meg megvalósítani a szalonban is.
Semmiképpen nem szerettem volna egy hagyományos üzletberendezést: székek egymás mellett, tükrök a falon, a fodrászok pedig így dolgoznak, párhuzamos munkaállomásokon.

– Vagyis mi lett a végeredmény?

Betettem egy négyméterszer valamennyi – mindegy, óriási – ovális asztalt a tér közepére, aköré a székeket. Ezáltal az összes vendég egymás felé néz. Nem elfordulnak egymástól, hanem gyakorlatilag mindenki az asztal közepe felé tekint. Erről szól a közösségi élmény.

– Mint egy bárban…

Igen, ezért lett StyleBar. Hiszen beülsz az ismerőseiddel, iszogatsz, beszélgetsz. Ez volt a koncepciónk. És képzeld, olyan sikeres lett, hogy azóta több üzletben is láttam ezt a kialakítást. Örülök, hogy sikerült formát bontani, eltérni a megszokott sablontól, így a vendégek még „többet” kapnak, ha eljönnek a szalonba. Az pedig, hogy jó hajakat csinálunk, alap.

„A vendégek bejövő hívásainak kezelése nagyon nehéz feladat”

– Mióta használjátok a YCLIENTS-et?

Úgy egy éve kezdtük el használni. Már jó ideje érett a korábbi szalon menedzsment program leváltása. Aztán jött a pandémia, ami ténylegesen felszínre hozta annak hibáit. Rájöttem ugyanis, mire is van szükség. Így elhatároztam, nem várhat tovább a váltás.

– Mire jöttél rá? Mire van szükség?

Miután bezártunk én ültem be a recepcióra és elkezdtem végezni a recepciósok munkáját. Hiszen attól még, hogy zárva voltunk, a vendégek telefonáltak. Ott jöttem rá arra, milyen hiányosságai voltak az előző rendszernek és hogy nekem sürgősen megoldást kell találnom, mert a vendégek bejövő hívásainak kezelése nagyon nehéz feladat.

– Aztán elkezdtétek használni az KOMPaaS integrációt…

Nagyon sok hívás jön be hozzánk. És ebből sokat nem tudunk felvenni, mert a kolléganő a vendégeket fogadja, kávét főz nekik, következő időpontjukat egyezteti vagy éppen telefonon beszél egy vendéggel. A nem fogadott hívásokat vissza kell hívni, de ezt régen csak a telefon menüjéből tudták kiírogatni. Ez pedig nem éppen egy felhasználóbarát információkezelés.

„Habár csak egy emberrel tudunk beszélni, a számunk nem jelez foglaltat senkinek”

– Mi volt a legnagyobb előnye ennek az új rendszernek?

Óriási segítség volt, hogy le tudtuk követni, kik hívnak, kiket kell visszahívni, kit hívtunk már vissza. Ráadásul lehetőségünk nyílt arra, hogy több vonalunk is legyen egyszerre. Ez azt jelenti, hogy egyszerre többen is tudnak hívni minket – habár csak egy emberrel tudunk beszélni –, a számunk nem jelez foglaltat senkinek.

– Szükség volt a több vonalra?

Igen, mert előfordul, hogy egyszerre, ugyanabban a pillanatban 4-5 vendég is próbál minket hívni, amiből ugye eggyel beszél a recepciós, egynek foglaltat jelez, ami ugye nem fogadott hívásként megjelenik a híváslistánkban, de a többi 3-4 nem rögzül, az elveszett.
Az KOMPaaSnak köszönhetően ilyen már nem történhet. Ráadásul tökéletesen lekövethető a rendszerben, hogy a nem fogadott hívások közül kikkel beszéltünk és kikkel nem. Hiszen elengedhetetlen, hogy minden ember fontosnak érezze magát, azaz, ha nem is fogadsz azonnal egy hívást, visszahívod.

– Gondolom ennek a koronavírus megjelenése alatt is hasznát vettétek.

Igen, a pandémia alatt, amikor zárva voltunk, elképesztően sokan hívtak, hogy lemondják az időpontjukat. Ugyanakkor egy asztali vagy mobilkészülék csak 40-50 nem fogadott hívást tud tárolni. A hívásokat sorrendbe rakja egymás után, viszont aki ötször hívott minket, azt ötször teszi be a híváslistába. Így, ha valaki kicsúszik az 50-ből, akkor azt elveszítettük.
Azt mondtam, ez durva és azonnal kell egy rendszer, ami ezt a rengeteg hívást kezelni tudja és nem veszítünk vendéget.
Ráadásul mindig panaszkodtak a vendégek, hogy nem hívjuk őket vissza. Ezt nem nagyon akartam elhinni, mert láttam, hogy a lányok mindig kiírják egy papírra azok nevét és számát, akiket vissza kell hívni és mindig megtörténik a visszahívás. De, aki kicsúszott a nem fogadott hívások listájáról, az eltűnt és ezután ugye jogosan emelt szót legközelebb, amikor elért minket.

„Teljesen személyre szabhatod a hívásaid”

– Volt más, hasonló sztori is?

Előfordult már olyan is, hogy azt mondta egy vendég, állandóan foglaltak vagyunk és nem tud minket elérni, pedig már százszor hívott. Ezt követően egyszerűen letöltöttük a nem fogadott hívások listáját és kiderült, hogy egyszer hívott minket múlt hétfőn, mi pedig kétszer is hívtuk azóta, de nem vette fel.

– Akkor sokkal könnyebb dolga van most a recepciósoknak…

Sokkal. Ráadásul az KOMPaaS-nak köszönhetően nem kell többé papírra kiirkálni a telefon híváslistájából a nem fogadott hívásokat. Néhány mozdulattal, Excel táblába le lehet tölteni a telefonszámokat és így csak pipálgatni kell azokat, akiket éppen visszahívtunk.

– Mit tud még a rendszer?

Amit mi nem használunk – még –, de nagyon jó funkciónak tartom, az az, hogy lehet rögzíteni a hívásokat. Így, ha bárki azt mondaná, hogy a kolléganő csúnyán beszélt vele, vissza tudnám hallgatni és azonnal kiderülne, mi is történt valójában. Egy normál előfizetésnél ilyenre nincs lehetőség.
De például beállíthatsz saját zenét is, hogy amíg várakozik, ne a kicsörgés sípolását hallgassa, hanem valami jópofa zenét.
És amit még tervezünk – és a rendszer tudja is –, hogy azoknak, akik péntek este és kedd reggel között hívnak minket – sokan nem tudják, hogy nem vagyunk nyitva szombaton, vasárnap és hétfőn –, szólna egy olyan üzenet, amiből kiderülne, hogy legkorábban kedden hívjuk őket vissza.

– Tényleg sok problémátokat megoldotta a rendszer…

Igen. És jók ezek a finomhangolások. Teljesen személyre szabhatod a hívásaid, ami abszolút ingyenes, viszont ebben a rendszerben meg lehet csinálni. A vendéged így azonnal értesül arról, hogy, ha nem is tudjuk most fogadni a hívását, mindenképpen visszacsörgünk. Érezze, hogy fontos. Ez pedig egy üzlet számára elengedhetetlen manapság!

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel

Forrás:

blog.yclients.hu

Kommentek:
Érdekesnek találhatja a következőket