Vissza a hírekhez
Techkisokos

Ahmed Khattak, US Mobile vezérigazgatója: „ Az eSIM a jövő záloga.”

Az eSIM egy születőben lévő csendes távközlési forradalom, amely legalább annyira fontos, mint a zene stream. Valószínűleg a hatása még ennél is nagyobb lesz, mert a felkapcsolódási lehetőség életünk minden területén elérhető lesz – telefonon, autóban, biztonsági rendszerekben, hordozható készülékeken, notebook-on keresztül.

Képzeljünk el egy világot, amelyben ön leszkennelhet egy kódot és azzal bekapcsolja a telefonját, óráját, drónját és a nagymama iPaD-jét, bárhol az országban. A felkapcsolódási potenciál erősíti a eSIM hatósugarát, amely az 5G elterjedését is meggyorsítja. Az 5G révén a felkapcsolható berendezések gyakoribbak lesznek mint a 4G esetében. És ezt a lehetőséget a felhasználók és a márkák is igyekeznek kihasználni. Ezen berendezések létrehozása és felkapcsolódása nem minden olyan eszköz számára lehetséges, amelyek számára az 5G áteresztő képességet biztosít.

A gyártók már most olyan berendezéseket állítanak elő, amelyekben nincs SIM-kártya, ezeket brand-eknek adják oda, majd a brandek (vagy a felhasználók) a szolgáltatóktól kapják meg a SIM-kártyákat, ők teszik be a kártyákat a berendezésbe, és ismétlik meg az utolsó két lépést, ha valamikor is meg akarják változtatni a terveiket. Ez a megoldás már jelentős erőforrásokat igényel. Például gondoljunk az üzletek vevőforgalmát figyelő érzékelőkre. Ha a GAP elhatározza, hogy valamennyi üzletébe telepít érzékelőket, akkor először a gyártónak kell leszállítania X-számú berendezést, a távközlési szolgáltatótól kell igényelni ugyanennyi SIM-kártyát, be kell üzemelni az érzékelőket, majd visszaküldeni őket az üzletekbe.

Az 5G segítségével 10-szer nagyobb számú érzékelőt tudunk felkapcsolni, de eSIM nélkül a bővítés már rémálom lesz. Bármilyen módosítás mind időben, mind költségben többlet terhet jelent. Másrészről az eSIM esetében maga a gyártó telepíti az eSIM-et a berendezésekbe, amelyeket egyből az üzletekbe szállít ki, a programozás távhozzáféréssel is elvégezhető. Ha a GAP le akarja cserélni a távközlési szolgáltatóját, ezt a vezérlő panelről is megteheti.

Ugyanez igaz a felhasználókra is. Képzeljük el, hogy tíz-húsz berendezésben cserélni kell a SIM-kártyákat, például az autó műszerfalán, a tetőn lévő vezeték nélküli kamerában, vagy a családi házban itt-ott lévő tízféle IPhone-ban vagy tabletben. A mostani digitális világban a fizikai SIM-kártyának nincs jövője. Míg az 5G a felkapcsolódási forradalom avantgárdja, az eSIM a felkapcsolódást digitalizálja és a bekapcsolt berendezések és szolgáltatások új ökoszisztémáját hozza létre. Ez megváltoztatja életmódunkat és munkánkat, mint ahogy az Internet digitalizálta és demokratikussá tette a kiskereskedelmet.

Egy forrás:
telecoms.com

Kommentek:
Érdekesnek találhatja a következőket