Vissza a hírekhez
Techkisokos

Vezeték nélküli iroda – újabb mérföldkövek

Felforgató – talán ez a legpontosabb kifejezés annak leírására, ami 2020-ban történt a világban. A COVID-19 pándémia az élet minden aspektusát rombolta – a munkát, az iskolát, az otthont, a közösségi hálót. A különleges körülmények hatással voltak mindenre, amelyet ember hozott létre.

Az üzletre gyakorolt hatását nem lehet alul értékelni. Pár hét alatt vállakozások milliói voltak kénytelenek dolgozóikat az irodákból hazatelepíteni az otthonaikba. Ez egy gyors löketet adott a munkatársak távmunkáját elősegítő új eszközökre és technológiákra való áttéréshez. Még azoknál a cégeknél is, ahol korábban volt egy-pár otthon dolgozó munkatárs, a teljes állomány otthoni munkájának megszervezése nem volt könnyű feladat. A vállalkozások, mikor megtervezik a munkatársak irodai visszatérésének stratégiai feltételeit, figyelembe kell venniük az új munkavédelmi és biztonságtechnikai követelményeket is, miközben az irodai hatékonyságot maximális szinten kell tartani.

Az új normális munkahely

A területileg szétszórt munkatársak számának növekedésével a hang-kommunikáció egyre fontosabb lett, mint korábban bármikor, ami a rugalmas, felhő-alapú telefonrendszerek ázsióját növeli. A távbeszélő rendszerek sokszor elfeledett komponense – maga a telefon. A közös munkához használt digitális eszközök fejlődésével már korábban sokan lemondtak az asztali telefonokról. Ez mégsem következett be igazán, részben azért, mert több cég nem teljesen fogadta be a digitális transzformációt, másrészt pedig amiatt, hogy az irodai munkatársak megszokták és igénylik a fizikai telefonok jelenlétét és funkcióit.

Az új reáliák következtében a munkahelyen a telefonok annyira fontossá válnak, mint korábban soha.

A munkaasztalokon túl

A közös munka egyik hagyományosan legfontosabb terepe a tárgyaló volt. A távolságtartás követelményeivel azonban nem összeegyeztethető a munkatársakkal kitömött tárgyaló képe.

A Snom cég (a SIP-telefonok oroszországi piacának éllovasa) kifejlesztett egy C620 DECT konferenciatelefont, amely a konferenciahívásba bekapcsolt telefonok számára szabad mozgást biztosít az iroda területén, sőt további térséget is bevonhat a konferenciahívásba vezeték nélküli mikrofonok és kiegészítő hangfalak segítségével. A DECT konferenciatelefonokat és a bővítő blokkokat szinkronizálni lehet a DECT hozzáférési pontokkal, ezáltal megalkotva egy valóban vezeték nélküli konferencia-összeköttetést.

Biztonságtechnika

A közösségi távolságtartás mellett a mostani körülmények megváltoztatták a Snom készülékek fizikai előállítását. Ez további egészségvédelmi és biztonságtechnikai előnyt jelent a berendezések számára. Mostanában a Snom speciális, antibakteriális anyagokból készült egészségügyi telefonokat állít elő, a VTech pedig a szállodáknak antibakteriális vendégtelefonokat szállít.

Miért a DECT ?

A Snom a DECT technológiában lát fantáziát, és nem minden alap nélkül: ez a Snom anyacégének egyik erős hagyatéka.

A DECT technológia előnyeit felhasználva a Snom olyan vertikális megoldásokat dolgoz ki, amelyek az egyes részpiacok számára alkalmazkodási lehetőséget adnak az új normákhoz való igazodásban:

• Kiterjedtség – a DECT kiváló távoli elérést biztosít, távolibbat mint a Bluetooth, az egyes felhasználóknak nagyfokú mobilitást és rugalmasságot biztosítva, a cégeknek az irodai lefedettséget tovább terjesztve, a kiváló minőség megőrzése mellett. Aki már látott korábban DECT-et, az érti mire gondolok.
• Hangminőség – a DECT fejlesztői hangátvitelt dolgoztak ki és nem adatátvitelt. A WIFI telefonok adatinfrastruktúrában működnek, ezáltal érzékenyek az áteresztő képesség és biztonsági hibákra. A DECT technológia sejthálózata kristálytiszta jelzésrendszert biztosít minden hívás számára.
• Biztonság – A DECT biztonságos technológia, amely nem érzékeny a Bluetooth berendezések azon zavaraira, amikor több eszközt egy helyen alkalmaznak.
• Távolságtartás – A speciális vezeték nélküli megoldások rugalmasságának köszönhetően a cégek az új körülményekhez gyorsan alkalmazkodhatnak, különösebb drága ráfordítás nélkül.

Integrációs partnerek

A nyitottság jellemzi a Snom technológiai partnereit is. A Snom a berendezéseit bármely hangkommunikációs vállalkozás igényei szerint fejleszti, a Snom célja – minden felhasználó számára használható eszköz gyártása. A Snom büszke azokra az eredményekre, amelyeket a híváskezelő szolgáltatókkal közösen ért el. Ezen partnerek a Snom szállítószalagja a végfelhasználók felé, ezért az ő platformjainak megléte szükséges.

Egy forrás:
tmcnet.com

Kommentek:
Érdekesnek találhatja a következőket