Vissza a hírekhez
Techkisokos

Rövid útmutató a chat-botokhoz

A Chat-bot egy olyan program, amely a messengerekbe és más szolgáltatásokba integrálható, kezdve az online játékoktól egészen az időjárás-jelentésig. A bot jelentősen növelheti az önök erőforrásai és a felhasználók közötti együttműködés hatékonyságát,ezért a Chat-bot kiemelt jelentőségű napjaink üzleti feltételei között. A legköltséghatékonyabb ötlet a bot önálló megalkotása az KOMPaaS BOT tervező felhasználásával, még ha nincsenek is különösebb programozási tapasztalataink.

A kisvállalkozásokat, elsősorban, elriaszthatják a tervezési nehézségek vagy az ár, vagy mindkettő egyszerre. Tekintsünk át egy olyan megoldást, amely nem követel programozási ismereteket vagy tapasztalatot. Az KOMPaaS tervező segítségével öt egyszerű lépésben önállóan létrehozható a Chat-bot. 15 perc alatt összedobni egy botot- ez egy reális célkitűzés.

Cél – a chat-bot létrehozása

Mielőtt hozzálátnánk a munkához, meg kell határozni milyen funkciót tölt be. A virtuális társalgó sok területen felhasználható:

Tartalom-keresés – a megkeresések hasonló szövegrészeinek összegyűjtése és az aktuális információ megtalálása.

Konzultáció – a leggyakoribb kérdésekre adandó válaszok megtalálása, valódi személy belépése a chat-be, a beszélgetés folytatása.

Műszaki támogatás – átirányítás a megfelelő útmutatásokra vagy a szakértőhöz történő átkapcsolás.
Értékesítés növelése – a vevő számára a legjobb ajánlat gyors megtalálása.

Miután meghatároztuk, hogy a fenti funkciók közül melyikre van szükség, elgondolkodhatunk azon, hogy milyen irányban menjünk tovább és milyen lehetőségekkel ruházzuk fel a robotot. A @botfatherben a bot létrehozása az egyik legegyszerűbb és elterjedtebb módja az önálló Chat-bot megalkotásának. Ezen felül a programok működésének alapjai is megismerhetők,amely később hasnos lesz. Az algoritmus például a következő lehet: a Telegram-ban megnyitjuk a @BotFather párbeszédet. A Bot parancsokat javasol, kiválasztjuk a /new-t. Betápláljuk a Bot nevét és login-jét. Megőrizzük a megküldött api-token-t. Létrehozzuk a „szcenáriót” az KOMPaaS tervezőben és bevisszük a token-be. Már csak a megnevezést és a címlap üzenetét kell kell kitalálnunk. Kész, a virtuális segítőtárs rendelkezésre áll. Már csak be kell hangolni és információval kell feltölteni.
Vizuálisan, egy-két klikk-kel nem csak a párbeszédeket lehet feltölteni, hanem a bot és más szolgáltatások interakcióit is. Ha ezen a téren még nem rendelkeznek sok tapasztalattal, akkor javasoljuk, hogy személyes megbeszélésre, oktatási célból vegyék fel a kapcsolatot a mi szakértőinkkel. AZ KOMPaaS BOT szolgáltatás igénybevétele után az Ön botja megfelelően fog működni. Válassza azt a bot-tervezőt, amely az Ön számára a legkényelmesebb és leghozzáférhetőbb.

A szcenáriók kidolgozása és a tervezőbe történő feltöltése a Chat-bot beállításának utolsó munkaszakasza. A vizuális szerkesztőben a struktúra és a külső megjelenés kialakítása az együttműködés legfontosabb momentuma. A struktúra segít a Chat-bot funkcionalitásának megjelenítésében és értékelésében. A robot lehetőségeit széles körben kell megjeleníteni. Győződjön meg arról, hogy minden felhasználó-barát legyen és arra ösztönözzön, hogy a szolgáltatásait a továbbiakban is igénybe vegyék. Az KOMPaaS BOT praktikus interfészének segítségével létrehozhatók az ügyfelek különböző válaszaira reagálni képes üzenetláncok. Írjanak bele konkrét szöveget, amelyet a Chat-bot továbbít, válasszanak szünetet, teszteket, más szolgáltatásokkal való interakciókat és előre előkészített folyamatábrákat. Az KOMPaaS által javasolt szolgáltatások alkalmazásával a tartalomra lehet fókuszálni, nem kell feleslegesen erőforrásokat és időt pazarolni a
virtuális segítőtárs kifejlesztésére és beállítására.

Kommentek:
Érdekesnek találhatja a következőket