Vissza a hírekhez
Techkisokos

Négy dolog, amit mi mesterséges intelligenciának tartottunk

Az utóbbi évtizedben a technológiák jelentős mértékben megváltoztatták az emberek életmódját. Az egyik ilyen technológia a mesterséges intelligencia, avagy MI. Gyakran látjuk a termékeken, berendezéseken vagy a szolgáltatásoknál az „AI” jelzést, ami az Artificial Intelligence-re utal. Ugyanakkor felvetődik a kérdés, hogy ezek a termékek valóban intelligensek? És melyek a leggyakoribb felhasználási módjai az MI-nek a különböző ágazatokban?

Az alábbiakban bemutatunk néhány MI alkalmazási lehetőséget a sokból, amelyek napjainkban a legismertebbek.

Online szerencsejétékok 

Attól az időtől fogva, amikor széles körben elterjedt az online-kaszinó, egyre több ember keresi azt a lehetőséget, hogy a számára alkalmas bármely időpontban játszhasson a kedvenc játékaival, függetlenül attól, hogy éppen hol tartózkodik, feltéve, hogy van működő internetje és mobil készüléke.

Mindez nem lenne lehetséges, ha nem létezne egy automatizációs algoritmus, amely garantálja az Online kaszinó szoftverének folyamatos működését. Ez a véletlen szám generátor, amely azért felel, hogy a lejátszott menetek eredményei random módon jelenjenek meg és ne legyenek bennük törvényszerűségek.

Fényképezés

A korszerű okostelefonok többségében a kamerafunkciót manapság „AI” jelzéssel látják el. Ez a technológia automatikusan felismeri a fényképezés környezetét és beállítja a legjobb képet biztosító paramétereket. Így az okostelefonok kamerái valóban szép, sok esetben professzionális szintű fényképeket készítenek, amire önállóan talán a felhasználó sem lenne képes.

Önvezető autózás

A vezető nélküli autók, a robotpilótás repülőgépek felől mindenki látott, hallott. Az automatizáció kombinált folyamatainak köszönhetően, amely modellezi a látást és a közlekedési eszközökre való ráhatást, lehetségessé vált, hogy a repülőgépek önállóan repüljenek, a gépkocsik pedig önjáróan közlekedjenek az utakon.

Habár a technológia még nem tökéletes, de az, ami már megszületett, az a jövő „intelligens” közlekedési eszközeinek alapja lesz.

Gyártás

Emlékeznek azokra a futurisztikus városokra és életmódra, amelyek egyes filmekben vagy tv-sorozatokban láthatók és ahol az embereket robotokkal helyettesítik? Bár még nem tartunk ott, de a gyártási folyamat automatizálásával közeledünk hozzá.

Valóban annyira okos a MI, mint amennyire mi gondoljuk?

A szakértők azt állítják, hogy ami most van a birtokunkban mesterséges intelligencia, az nem annyira „mesterséges”. Még egyszerűbben, az inkább az automatizáció folyamata, semmint egy független gondolkodás és gépi tanulás.

Annak érdekében, hogy valami mesterséges dolog „ésszerűvé” váljon, ahhoz nem csak arra van szükség, hogy önmagában teljesítse a feladatait, hanem arra is, hogy bármilyen külső behatás vagy ember részvétele nélkül önállóan sajátítson el újabb képességeket, amelyek újabb ismeretekhez juttatják azt. Ez lenne az igazi MI, habár egyes korszerű technológiákban már látjuk ennek csíráit, még nem lehetünk tanúi a megszületésének.

 

Forrás:

tmcnet.com

Kommentek:
Érdekesnek találhatja a következőket