Vissza a hírekhez
Techkisokos

Nagy-Britannia mobil szolgáltatói

Az Egyesült Királyságban a virtuális mobilszolgáltatók (MVNO) a vezetékes távbeszélő összeköttetéseket és adatspektrumot, további értékesítés céljából, négy alapszolgáltatótól bérlik: EE, O2, Three, és Vodafone.

A Three hálózatát igénybe vevő MVNO-k által rendelkezésre bocsátott SIM-kártyák csak 3G, 4G és 5G-s berendezésekkel tudnak együttműködni, mivel a Three Nagy-Britanniában nem használja a 2G-s infrastruktúrát.

Az alábbi táblázat a mobil cégekre és alapvető szolgáltatásaira vonatkozó adatokat tartalmazza:

Nagy-Britannia mobilszolgáltatási piacának szerkezete

 

Mobilcsomagok Angliában

A mobil alapszolgáltatók mellett léteznek még virtuálisak is, akik az alapszolgáltatók infrastruktúráját használva a saját nevük alatt, önálló tarifákkal rendelkeznek. Ilyen szolgáltatók például: Lebara, Lycamobile és Giffgaff.

A mobilszolgáltatás lehet hosszabb távú szerződéses vagy a „használat mértékében” (Pay as you go) megállapított tarifákra épülő. A turistáknak nem kell a szerződéses tarifa, ezért a továbbiakban csak a „Pay as you go” tarifákról vagy a „30 nap”–os csomagokról beszélünk, amelyek értelemszerűen 30 napig vannak érvényben.

Nagy-Britanniában ilyen SIM-kártyák megvásárlásához nincs szükség személyes okiratra. Mielőtt megvennénk a SIM-kártyát, meggyőződünk arról, hogy a telefonunkhoz milyen méretű és típusú SIM-kártyára van szükség. Lehet szabványos, mikro vagy nano méretű. Ha ebben nehezünkre esik tájékozódni, a mobil boltban biztosan segítenek a helyeset kiválasztani.

Az Angliából indított mobilhívások

Ha Londonban nincs szükségünk a mobil internetre, és a SIM-kártyákat csak az Angliából indított mobilhívásokra, illetve helyi hívásokra használjuk, akkor a Lebara Mobile kártyáját vegyük.

Maga a kártya sokszor ingyenes, amennyiben 5 font értékű feltöltéssel vesszük, habár én már találkoztam olyan huncut árusokkal is, akik magáért a kártyáért akartak 1-5 fontot legombolni. Az ilyen incidenseket azért ellehet kerülni, feltéve, ha van elegendő időnk egy másik árust találni. Voltak olyan esetek is, amikor a Lebara SIM-kártyáit interneten keresztül a hotel címére lehetett rendelni.

A mobil internetet is kínáló SIM-kártyák Londonban gyakorlatilag mindegyik mobilszolgáltatónál megtalálhatóak.

Mobil internet a Three-től

Mobilszolgáltatás – Three. A Three (3,három) szolgáltató nagyon népszerű: eredetileg mobil internetszolgáltatóként pozícionálták önmagukat, ezért olyan csomagválasztékkal rendelkeznek, amelyből kiválasztható a legelőnyösebb tarifa ajánlat. A SIM-kártyák mellett számítógépes USB-adaptert (dongle) vagy mobil WiFi hozzáférést (MiFi) is tartanak.

Mobil internet a Lebara Mobile-tól

Mobil szolgáltatás – Lebara. Meg kell említenünk a Lebara-t is: ők is ajánlanak mobilinternet tarifákat,pl.1 Gigabyte adatot 10 fontért. Egy hónapig érvényes, a mobilhívásokhoz szükséges kártyával vehető igénybe.

Ezeken felül az O2 és a Vodafone is kínál „SIM-only” (csak SIM-kártya) mobilinternet tarifákat. A tarifaajánlatok között a Vodafone-é a legkevésbé nagyvonalú.

A Lebara és a Lycamobile a legkisebb mobilshopban vagy árudában, sőt a szupermarketek pénztáraiban is kapható. A Three(3) kártyák beszerzéséhez javaslom a márkaüzletet felkeresni. Őnnek szüksége lehet a londoni tartózkodási helyének postai irányítószámára is ( pl. a Park Plaza Westminster Bridge Hotel esetében ez SE1 7UT), hogy a legközelebbi márkaboltot megtalálja, vagy egyszerűen csak vigye be a város nevét.

Hogy töltsük fel a SIM-kártyát Londonban?

Az interneten keresztül a szolgáltatók honlapján, vagy bármely mobilshopban vagy árudában, egyes szupermarketekben ( a varázsszó: „Can I have 10 pounds top-up, please” ), valamint, természetesen a szolgáltatók márkaüzleteiben.

Hogy el ne feledjem, az KOMPaaS oroszországi MVNO szolgáltató egyik előnye a MULTI IMSI-roaming. A szokványos SIM-kártyáktól eltérően több szolgálatói profilt is be lehet rajta állítani és külföldön manuálisan ki lehet választani a legkedvezőbb tarifát a hívásokhoz és internethasználathoz. Ezzel a szolgáltatással ugyanazt a SIM-kártyát lehet otthon és külföldön is használni.

További információ: mobile.mcn.ru

Ha Nagy-Britanniába tervezi utazását, a repülőtéri transzfert megszervezi a Viplondontour:
viplondontour.com | info@viplondontour.com | Whatsapp +447738267426

Kommentek:
Érdekesnek találhatja a következőket