Vissza a hírekhez
Techkisokos

Fraud elleni védelem

Hová tűnik el a pénz, amikor alszanak az adminok ?

Mielőtt az antifraudra terelnénk a szót, beszéljünk egy kicsit a hackerek történetéről.

Akinek ez keveset mond, vagy már elfeledte, íme a Wiki meghatározása:  Antifraud (angol szó, csalók elleni küzdelem) vagy fraud-monitoring, egy olyan rendszer, amely az Interneten folytatott pénzügyi tranzakciókat vizsgálja abból a szempontból, hogy nem csalásgyanúsak-e és ajánlásokat ad ki azok további megfigyelésére.

Így hát, a hálózati garázdálkodók egyik kedvenc zsíros zsákmánya volt és lesz az Ön forgalma. Ez különösen értékes sarc volt kb. 20 évvel ezelőtt, amikor az Internet még nem volt ilyen elterjedt, és nem lapult mindenki zsebében mobiltelefon és nem volt ilyen messenger-kínálat sem a piacon. Ugyanakkor nagy igény volt interurbán és nemzetközi beszélgetésekre, vagy csak nagyobb információ mennyiség továbbítására.

Még napjainkban is közismert, hogy a mobil roaming és más hozzáférési szolgáltatások mindenütt és mindenkor meglehetősen drága mulatság. Talán emlékeznek arra a milliós telefonszámlára, amelyet egy turista kapott, amikor egy külföldi strandon, valószínűleg unalomból, letöltötte valamely sorozat újabb epizódját.

Ezért igaz az, hogy az Ön forgalma mind a mai napig a hálózati bandák zsíros falatja marad. Biztos Ön abban, hogy az irodai alközpontjához nem kapcsolódott valami kívülálló?

Természetesen  erről azonnal értesülhet, amikor egy hatszámjegyű telefonszámlát kap kézhez.

De hogy lehet ezt elkerülni ?

Most jutottunk el az antifraud témájához. Tulajdonképpen sem az KOMPaaS, sem bármely más szolgáltató a világon nem tud 100 %-os védelmet nyújtani a támadások ellen. A hackerek mindenre képesek. Ugyanakkor minimálisra lehet csökkenteni a forgalmi kieséseket, azaz az Ön veszteségeit.

Milyen módszereket  ajánl az KOMPaaS?

Elsősorban is, már az első kimenő hívás kezdeményezésénél a telefonszám automatikusan összekapcsolódik az aktuális IP-címmel. Vagyis a hacker más IP-címről nem tud felkapcsolódni az Ön telefonjához.

Másodsorban, erős jelszavak alkalmazásával nagyban lecsökken a támadások veszélye. Ez egy régi, de az idők által bizonyított szabály.

Harmadsorban, a drága nemzetközi irányú hívásokat speciális engedélyezési procedúra előzze meg. Ez ne legyen automatikusan lehetséges. Az egzotikus országokba irányuló hívásokat egy kezelő előzetes engedélyéhez kell kötni.

Talán a legfontosabb, ha mégis támadás érné, az KOMPaaS a hívásokra …. forintos napi limitet állított be, amelyet meghaladva nem lehet telefonálni. Ez az opció a standard ajánlatunk része, amely minden KOMPaaS ügyfél rendelkezésére áll.

Több érdekes cikket  olvashat a Telcojournal-on!

Kommentek:
Érdekesnek találhatja a következőket